Loud Crowd

Sedam sjajnih ideja zavisi od vaše podrške!

Tri od sedam najboljih ideja i projekta organizacija civilnog društva iz cele Srbije, koje su prošle GIZ-ov program edukacije, ovog meseca će se naći na platformi za grupno finansiranje (crowdfunding) Dobri Dabar. Ostala četiri odabrana projekta biće deo drugog ciklusa finansiranja.

Građani imaju priliku da daju ključan doprinos u realizaciji humanih i društveno odgovornih projekata čiji su nosioci romske organizacije, organizacije koje zastupaju bolju inkluziju žena i mladih, preduzetničke inicijative i organizacije koje se bave humanitarnim radom.

Kao oblik alternativnog finansiranja, crowdfunding je odavno našao svoje sigurno mesto u svetu kao potpuno transparentan i lako dostupan način prikupljanja sredstava od zajednice za unapređenje ili realizaciju ideja, projekata i inicijativa, ali i osnaživanja pokretača kampanja.

Udruženje Loud Crowd, u saradnji sa GIZ-om, pokrenulo je pre tri godine prvu crowdfunding platformu u Srbiji Dobri Dabar (www.dobridabar.com).

Platforma je dostupna svima, sa akcentom na organizacijama civilnog društva u Srbiji koje nemaju druge načine da prikupe sredstva za sprovođenje svojih projekata i inicijativa.


Radi unapređenja znanja, pružanja kreativne i komunikacione podrške i mentorstva autorima kampanja, kreiran je projekat „Jačanje kapaciteta civilnog sektora za crowdfunding kao alternativne metode finansiranja“, u okviru globalnog programa Nemačke razvojne saradnje “Centri za migracije i razvoj”, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa udruženjem Loud Crowd.

Projekti kojima je potrebna podrška tokom juna:

Centar za integraciju mladih (CIM), poznat po projektima Svratište za decu ulice i Kafe bar 16, realizuje letnji kamp za 80 dece sa ulice, koja nikada nisu imala priliku da osete i dožive takav oblik druženja. Podrška građana omogućila bi da na ovu ekskurziju sa edukativnim elementima ode dvadesetoro dece za koju nisu obezbeđena sredstva.

Kampanja pod nazivom “Меđunarodne ulične igre” je već aktivna i možete je podržati putem linka.

Udruženje građana Roma World Production realizuje projekat podrške Kulturno-umetničkom društvu Roma u Nišu u okviru romskog kulturnog centra Niš. Neophodna su im sredstva za opremanje društva instrumentima, nošnjama i artefaktima.

Društvu Roma “Prokuplje” potrebna je novčana podrška kako bi realizovalo program obuke trenera za rad sa decom za smanjenje diskriminacije romske dece u osnovnim i srednjim školama. Početak grupnog finansiranja predviđen je za sledeću nedelju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top