Dobri Dabar je projekat udruženja Loud Crowd uz podršku Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje

Dobri Dabar je projekat udruženja Loud Crowd uz podršku Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje

Crowdfunding platforma Dobri Dabar je prva nagradna platforma za grupno finansiranje u Srbiji, koja će biti inovativni, alternativni instrument finansiranja inicijativa malih i srednjih preduzeća i razvojnih projekata usmerenih na oblast tranzicije ka zelenoj ekonomiji, održivosti i zapošljavanju.

Dobri Dabar počinje sa radom sredinom februara 2022. godine. Do tada će svima koji su zainteresovani za ovaj način finansiranja na adresi dobridabar.com biti dostupan upitnik na osnovu kog će moći da provere svoje kapacitete za crowdfunding kampanju i obaveste tim koji stoji iza platforme o projektu za koji žele da je sprovedu.

Crowdfunding platforma dobridabar.com biće dostupna svima. Zamišljena kao mesto za rast, razvoj i promociju dobrih, ekoloških, preduzetničkih, kreativnih i održivih projekata, povezaće aktivne ljude koji žele da realizuju svoje ideje i projekte, sa zajednicama koje ih mogu i žele podržati. Na taj način se finansijski oživljava i osnažuje čitava zajednica, otvarajući vrata preduzetništva onima koji kroz tradicionalne mehanizme ne bi obezbedili potrebna sredstva.

*Crowdfunding kao alternativni model grupnog finansiranja omogućava ti da obezbediš finansijsku podršku zajednice za svoju razvojnu ideju ili projekat kroz prikupljanje manjih iznosa, transparentno, digitalno i u ograničenom vremenskom roku. Kroz crowdfunding možeš da zatvoriš finansijsku konstrukciju u ranim fazama razvoja ideje ili projekta, testiraš ideju u zajednici ili izgradiš svoju zajednicu. Od 2019. građani Srbije više nemaju direktan pristup svetskim crowdfunding platformama kao što su Kickastarter i Indiegogo, a trenutno u Srbiji postoji samo jedna platforma, Donacije.rs, na kojoj je uslov da projekti moraju biti isključivo filantropski ili da su nosioci kampanje neprofitni subjekti. Platforma Dobri Dabar predstavlja prvo odgovarajuće rešenje za prikupljanje sredstava za mala i srednja preduzeća i korisne inicijative, a razvoj ovog segmenta je veoma važan, ako ne i najvažniji, za privrednu i ekonomsku stabilnost zemlje, održivi razvoj i zapošljavanje.

Dobri Dabar – Prut po prut, za dobar put!

 

Imaš ideju ili projekat? – Prijavi dabru!

dobridabar.com

Facebook: Dobri Dabar

Instagram: @dobridabar.crowdfunding

LinkedIn: Dobri Dabar

Date:
Back to top