Uspostavljena saradnja sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd

Uspostavljena saradnja sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd

U cilju realizacije projekta “Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, Loud Crowd je uspostavio saradnju sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd (NTP), koja podrazumeva pružanje ekspertskih usluga za davanje podrške u ovladavanju znanjima, kreiranju i sprovođenju crowdfunding kampanja namenjenih startapima i članovima naučno-tehnoloških parkova u Beogradu, Nišu i Čačku.

Glavni cilj projekta je povećanje konkurentnosti industrije visoke tehnologije Srbije za koju se očekuje da doprinese povećanju prihoda, izvoza i kreiranju radnih mesta. Tokom projekta model podrške razvoja i komercijalizacije inovativnih proizvoda i usluga Naučno-tehnološkog parka Beograd će biti nadograđen i prilagođen specifičnim potrebama kompanija. Znanje i iskustvo iz Beograda će biti preneto u Niš i Čačak kako bi se pomogao razvoj naučno-tehnoloških parkova i osnivanje i razvoj novih startap kompanija u ovim regionima. Projekat će takođe podržati razvoj i implementaciju novog programa podrške startapova u najranijoj fazi razvoja – „Raising Starts“.

Program podrške u ranoj fazi razvoja startapova, pod nazivom „Raising Starts“ se sastoji od skupa obuka, mentorstva i finansijske podrške (namenjene za pokrivanje troškova istraživanja i razvoja i ostalih relevantnih troškova vezanih za razvoj poslovanja) u cilju pomoći odabranim startap kompanijama i timovima da ubrzaju svoj rast u ranim fazama razvoja, kao i da što pre premoste put od „poslovne ideje“ do „spremnosti za finansiranje (investiciju)“.

Back to top