Loud Crowd

Održan prvi sastanak o crowdfunding-u za lokalne zajednice

Inicijalni sastanak tima koji će raditi na implementaciji projekta „Alternativno finansiranje i donacije za lokalne subjekte u Srbiji“ okupio je predstavnike Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Nemačko – srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje i udruženja Loud Crowd. Tema sastanka bile su donacije i grupno finansiranje u Srbiji i regionu. Prezentaciju je održao predsednik udruženja Loud Crowd i ekspert za crowdfunding Dušan Vulović.

Dušan Vulović govorio je o osnovama crowdfunding-a i predstavio pregled situacije u Srbiji i regionu, ali i Evropskoj uniji. Kroz prezentaciju prikazano je trenutno stanje crowdfunding-a u Srbiji, kao i mogućnosti i ograničenja za pokretanje kampanja iz Srbije.

Obzirom da je ceo projekat posvećen razvoju grupnog finansiranja za lokalne zajednice ključni fokus radionice bio je posvećen upravo ovoj temi. Prikazani su primeri crowdfunding platformi za građanski crowdfunding kao što su IOBY, Spacehive, We Make It i drugih.

Sastanak i radionica organizovani su kako bi se usmerile naredne aktivnosti naročito na razvoju potencijalne platforme za donacijski crowdfunding za lokalne zajednice u Srbiji.

Back to top